Merakla bekleniyordu! Sedat Peker davası başladı! Hesap verecekler

Merakla bekleniyordu! Sedat Peker davası başladı! Hesap verecekler
Kırmızı bültenle aranan Sedat Peker’in yargılanma süreci başladı. Peker’in elebaşı olduğu suç örgütüne açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul’da görülüyor. İçlerinde Sedat Peker’in de olduğu 26’sı tutuklu 92 zanlı için açılan davada zanlılar ilk defa hakim karşısına çıktı.

Sedat Peker'in elebaşı olduğu suç örgütüne ilişkin açılan davanın ilk duruşmasına bugün  İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Aralarında Peker'in de olduğu 26'sı tutuklu 92 sanık için açılan davada sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı.
Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından zanlı sayısının fazla olması sebebiyle konferans salonunda görülen duruşmaya, bir takım zanlılar ve avukatları katılırken, bazı tutuklu zanlılar da bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkemede zanlıların kimlik tespitinin yapılmasının ardından savunmalarına geçildi.

ERCAN EKŞİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlanan tutuklu sanık Ercan Ekşi, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Ben örgütün de yağmanın da ne olduğunu cezaevinde öğrendim. Ben Sedat Peker'i bir akrabamın verdiği yemekte tanıdım. Öncesinde bilmem. Benim Sedat Peker'le hiçbir ortaklığım, para alışverişim yok. Ben 300 bin kişilik bir ailenin soyadını taşıyorum. Peker'le ticaret yapmaya ihtiyacım yok. Hiç kimseden menfaat sağlamadım. Ticari görüşmelerim yağma gibi gösterilmeye çalışılıyor. Üzerime atılan ithamların tamamı ticari hayatımda olan görüşmelerimden ibarettir. Tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu. 

Sanık Ekşi, iddianamede bahsedilen 6 eylemle ilgili tüm suçlamaları da kabul etmediğini dile getirdi. 

İddianamede Sedat Peker'in çektiği videolara da atıf yapılarak örgütün medyayı da etkin kullanarak korkutucu güçle insanları tehdit edip hem etkinliğini artırmaya çalıştığı, hem de genç kesime yönelik sempati kazanma çabaları içerisinde olduğunu kaydetmişti.

PEKER'İN 392 SENE HAPSİ İSTENİYOR

Sedat Peker'in Çekmeköy'deki cinayete ilişkin ağırlaştırılmış müebbet, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme' gibi suçlardan toplamda 392 yıl 4 aya kadar hapsi istenirken dava firari sanıklar Sedat Peker ile Ufuk Yapıcı yokluğunda gerçekleşecek. Peker'in yanı sıra örgüt yöneticisi ve üyelerinin 4'er yıldan 10'ar yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istenen yargılamada 30 mağdur bulunmakta.