Ronaldo heykeli Hindistan'ı karıştırdı! Tepkilerin ardı arkası kesilmedi

Ronaldo heykeli Hindistan'ı karıştırdı! Tepkilerin ardı arkası kesilmedi
Hindistan'ın Goa eyaletinde Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun heykelinin dikilmesi tepkilere neden oldu. Tepkilerin sebebi Goa eyaletinin eskiden Portekiz sömürgesi olması.

Hindistan'ın Goa eyaletinde dünya yıldızı ünlü oyuncu yıldızı Ronaldo'nun 410 kilogram ağırlığında heykeli inşa edildi. Heykelin açılışında ise bazı kişiler protesto için siyah bayrak salladı. Eyaletteki bazı insanlar, Goa'nın Portekiz'den bağımsızlığını kazanmasının 60. yıl dönümü kutlamaları esnasında heykeli dikmenin 'hakaret' olduğunu kaydettiler. Bölge halkından bir kişi, "Ronaldo'nun heykelinin dikildiğini duymak beni hayal kırıklığına uğrattı. Samir Naik ve Bruno Coutinho gibi kendi ikonlarımızla gurur duymayı öğrenin" ifadelerini kullandı.

Hindistan merkezli haber ajansı IANS'ın haberine göre, sağcı eylemci Guru Shirodkar, "Bu yıl Portekizli bir futbolcunun heykelini dikmek saygısızlıktır. Bunu kınıyoruz. Goa'da hakarete uğrayan çok sayıda özgürlük savaşçısı var" açıklamasında bulundu.

Goa Eyalet Bakanı Michael Lobo ise "Eyalette, ülkedeki gençlere ilham vermek ve futbolu bir üst seviyeye çıkarmak için bu heykeli yaptık. Çocuklarımızın dünya efsanesi olan bu efsane futbolcu gibi olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Öte taraftan, heykelin 3 sene içerisinde tamamlandığı, açılışının uzun bir süre koronavirüs salgını sebebiyle ertelendiği bildirildi.