Kılıçdaroğlu'ndan gençlere: Mülakat belasını kaldıracağız

Kılıçdaroğlu'ndan gençlere: Mülakat belasını kaldıracağız
Öğretmen atama sisteminde tüm tepkilere rağmen hala ısrarla uygulanan sözlü sınav, bu senede yeni mağduriyetlere sebep oldu. KPSS Türkiye’de dereceye giren adayların mülakatta elendiğinin ortaya çıkmasından sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu, mülakat mağduru gençlerle buluştu.

27 Aralık’ta yayımlanan öğretmenlik mülakat sonuçları  Türkiye'nin gündemine oturdu. Binlerce öğretmen, yüksek KPSS puanlarına rağmen sözlü sınav mağduru oldu. 

Yaşanan hukuksuzluk sonrası mağdur olan gençler tepkilerini sosyal medya aracılığı ile dile getirdi. KPSS’de mülakat mağduru olan gençlerle buluşan  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Adaletin olmadığı yerde huzur olur mu? Bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır? Buna hepinizin itiraz etmesi lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız" dedi.

“MÜLAKAT BELASINI KALDIRACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 15 bin öğretmenin ataması için yapılan mülakat sonuçları bugün açıklandı ve Türkiye'de dereceye giren adayların mülakatta elendiği ortaya çıktı. Yapılan bu hukuksuzluğa sessiz kalmayan CHP'li Kılıçdaroğlu, iktidar geldiklerinde mülakatı kaldıracaklarını söyleyerek, "TBMM’nin milli eğitim kararına, Danıştay kararına uymayacaksınız; çalışkan öğrencilerin hakkını yiyeceksiniz. Sonra bana adaletten bahsedeceksiniz? Bu çocukların haklarını savunmak benim boynumun borcudur. Saray’da bunu çok iyi bilsin. Birilerinin haklarını birilerine yedirmeyeceğiz. İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız” dedi.