Beşiktaşlılar, hakem Mete Kalkavan'ı savcılığa şikayet etti

Beşiktaşlılar, hakem Mete Kalkavan'ı savcılığa şikayet etti
Denizli Beşiktaşlılar Derneği, 27 Aralık Pazartesi günü oynanan İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmasının orta hakemi Mete Kalkavan ve VAR hakemi Arda Kardeşler hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Süper Lig'de ilk devrenin son maçında  Beşiktaş, Konyaspor'u evinde konuk etti. Karşılaşmayı son dakika golüyle Konyaspor 1-0 kazandı. Maç sonucu hakem Mete Kalkavan'ın kararları tartışmaya neden oldu.

Denizli Beşiktaşlılar Derneği, 27 Aralık'ta oynanan Konyaspor-Beşiktaş maçının orta hakemi Mete Kalkavan ve VAR hakemi Arda Kardeşler hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda iki hakemin aldığı kararlar sebebiyle Beşiktaş'a karşılaşmayı 1-0 kaybettirdiği iddia edildi.

Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Bora Sever, sezon başından bu zamana Beşiktaş'a hakemlerin müdahale ettiğini öne sürerek, "Takımımıza hakemler tarafından ciddi anlamda müdahale edildiğini düşünüyoruz. Özellikle bunu Konya karşılaşmasında net bir şekilde gördük. Çeşitli pozisyonlar var futbol kamuoyunun bildiği, bunlarla alakalı savcılığa hakemler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Türk adaletine güveniyoruz. Hakemlerin maçta görevi kötüye kullanma varsa gerekli işlemlerin yapılacağını düşünüyoruz. Denizli Beşiktaşlılar Derneği olarak Beşiktaş'ın her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.