Minik Asiye ağır yaralanmıştı! Köpeklerin saldırısıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Minik Asiye ağır yaralanmıştı! Köpeklerin saldırısıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı
Gaziantep'te 2 pitbull köpeğinin saldırısı sonrası 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmıştı. Türkiye'yi ayağa kaldıran olayla ilgili bazı kamera görüntülerinin de silindiği ortaya çıktı. Mahkeme o kayıtları kurtarmayı başardı.

Gaziantep'in Beştepe Mahallesi'nde geride bıraktığımız hafta çarşamba günü Asiye Ateş, babasının apartman görevlisi olarak görev yaptığı sitenin basketbol sahasında 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına maruz kaldı. Etraftakiler tarafından ağır yaralı olarak kurtarılan küçük Asiye, hastaneye sevk edildi. Gaziantep'teki tedavisinin sonrasında ambulans uçakla Antalya'ya gönderilen Asiye Ateş, burada Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından ameliyat edildi.

Olayın sonrasında sitenin güvenlik görevlisi A.Ç. ile site yöneticisi Mustafa Elibol, sekreteri Süheyla Kurçak, Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve Zeliha Can gözaltına alındı. Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen ve köpeğin kendilerine ait olmadığını öne süren 6 şüpheli, adliyeye gönderildi. Şüphelilerden güvenlik görevlisi A.Ç., savcılık ifadesinin sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve Zeliha Can tutuklandı, Mustafa Elibol ile Süheyla Kurçak ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

SİLİNEN KAMERA KAYITLARI KURTARILDI

Yapılan incelemeler esnasında olayın meydana geldiği gün ve saate ait güvenlik kamerası görüntülerinden bir bölümün uzaktan erişim yöntemiyle silindiği tespit edildi. Teknik çalışma ile silinen görüntüler kurtarılırken, bu biçimde kanıtların karartılmaya çalışıldığı kanaatine varıldı. Site yöneticisi Mustafa Elibol ve sekreteri Süheyla Kurçak'ın yasak olmasına karşın köpeklerin tasmasız biçimde site içerisinde dolaştırılmasına göz yumarak kasten ihmal ve delil karartma suçunu işledikleri belirlenince, haklarında tekrar gözaltı kararı verildi. Jandarma birimleri tarafından işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderilen 2 şüpheli, delillerin karartılması başta olmak üzere diğer eylemleri ile küçük Asiye'nin yaralanmasına neden oldukları belirlenerek çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından; 'Kasten adam yaralamanın nitelikli hali' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.