Deniz Poyraz davasında arbede: Tutuklu Onur Gencer'e şişe atıldı

Deniz Poyraz davasında arbede: Tutuklu Onur Gencer'e şişe atıldı
HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a ilişkin ilk duruşma bugün İzmir Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda başladı. Tutuklu Onur Gencer'in duruşma salonundan çıkarılırken ailenin yanından gülerek geçmesi üzerine, Poyraz'ın yakınları sanığa pet şişe fırlattı.

HDP İzmir İl Örgütü binasına saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz'ın katledildiği silahlı saldırıya ilişkin dava bugün İzmir Adliyesi 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Tutuklu Onur Gencer'in "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme" ile "Siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlarından 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

SALONDA ARBEDE ÇIKTI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş,  CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gülizar Biçer Karaca, Atilla Sertel, TİP Milletvekilleri Erkan Baş, Ahmet Şık'ın katıldığı duruşmada, Onur Gencer'in duruşma salonundan çıkarılırken ailenin yanından gülerek geçmesi üzerine avukatlar duruma tepki gösterdi.  Aileler ve avukatlar mahkeme heyetine "Katil neden bu kadar rahat?" ifadeleriyle tepkilerini belli etti. HDP milletvekili Meral Danış Beştaş da ailenin sanıkla çok yakın oturtulması ve dışarıya çıkarken ailenin önünden geçirilmesine kayıtsız kalamayarak tepki gösterdi.

Poyraz'ın yakınları katil Onur Gencer'in rahat hareketlerine pet şişe fırlatarak tepki gösterdi. Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik büyümeden sonlandı.

POLİSLER DURUŞMAYA KATILANLARI VİDEO KAYDINA ALDI

Öte yandan Deniz Poyraz'a ilişkin görülen duruşma salonunda “güvenlik” gerekçesiyle bulundurulan polislerin duruşmaya katılan kişileri videoya çekmesi üzerine gerginlik yaşandı. Avukatların müdahalesi sonucu çekilen video sildirildi. Duruşmayı izlemek isteyen kurum temsilcileri ve vatandaşların bir kısmı duruşma salonuna alınmadı.