Elon Musk'tan 'Bitcoin'in Mucidi' iddialarına yanıt

Elon Musk'tan 'Bitcoin'in Mucidi' iddialarına yanıt
Eski bir SpaceX çalışanı, milyarder girişimci Elon Musk'ın Bitcoin'in mucidi olduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine Musk iddialara sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Bitcoin hayatımıza girdiğindenberi herkes Satoshi Nakamoto adını duymuştur. Satoshi Nakamoto Bitcoin'i icat eden, teknik incelemesini yazan ve Bitcoin'in orijinal referans uygulamasını oluşturan kişi veya kişiler tarafından kullanılan takma adı ifade ediyor. Fakat hala bu isim gizliliğini koruyor.

Yale Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyan ve önceden SpaceX’te staj yaptığı bilinen Sahil Gupta isimli kişi, Bitcoin’in mucidi Satoshi’nin  otomobil üreticisi Tesla ve uzay teknolojileri firması SpaceX'in kurucusu Elon Musk olabileceği yönünde bir iddia ortaya atmıştı. Bunun yanı sıra milyarder girişimci Elon Musk'ın Bitcoin’i gelecekte Mars’ta yaşayacak insanların  para birimi haline getirmek istediğinden söz edilmişti.

Musk, bu iddialara Twitter hesabı üzerinden cevap vererek, "Bu doğru değil. Bir arkadaşım bana birkaç yıl önce biraz BTC gönderdi, ancak nerede olduğunu bilmiyorum." dedi ve iddiaları yalanlamış oldu.