Pitbull saldırısında yaralanan Asiye, yoğun bakımdan çıktı

Pitbull saldırısında yaralanan Asiye, yoğun bakımdan çıktı
Gaziantep'te, 2 pitbullun saldırısında ağır yaralanan ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde doku nakli yapıldıktan sonra yoğun bakıma alınan 4 yaşındaki Asiye Ateş, yoğun bakımdan çıktı.

Gaziantep’te, 22 Aralık günü meydana gelen acı olay Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Oturdukları sitenin bahçesinde 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısında başından ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'e, sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde pazar günü 4 saatlik operasyonla doku nakli yapıldı. Sırtından ve bacağından alınan dokuların nakledildiği 4 saatlik operasyondan sonra minik Asiye, çocuk yoğun bakım servisine alındı.

Operasyonun 50'nci saatinde Asiye Ateş'in uyandırılma süreci başladı. Vücudundaki yaraların enfeksiyon oranı düşen Asiye'nin durumunun iyiye gittiği kaydedildi.

Dün akşam saatlerinde tamamiyle uyandırılan minik Asiye, kendisiyle ilgilenen hemşirenin elini sıkarak bir şeyler söyledi. Bilinci yerinde olan küçük kız, yoğun bakımdaki cihaz desteğinden de ayrılarak servise alındı.

NAKLEDİLEN DOKULARIN DURUMU İYİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Asiye'nin servis koşullarında takip ve tedavisinin süreceğini ifade etti. Çete, "Hastamızın ve nakil edilen dokuların durumu iyi olup, hayati bulguları da stabil seyretmektedir" diye konuştu.