Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı: Sözlü sınav yine mağduriyet yarattı

Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı: Sözlü sınav yine mağduriyet yarattı
12-27 Kasım tarihleri arasında yapılan sözleşmeli öğretmen sözlü sınavlarının sonuçları 27 Aralık’ta açıklandı. Öğretmen atama sisteminde tüm tepkilere rağman hala ısrarla uygulanan sözlü sınav, yeni mağduriyetlere sebep oldu. Yüksek KPSS puanlı binlerce öğretmen, düşük sözlü sınav puanları nedeniyle atanma hayalini yitirdi.

27 Aralık’ta yayımlanan öğretmenlik mülakat sonuçları Türkiye'nin gündemine oturdu. Binlerce öğretmen, yüksek KPSS puanlarına rağmen sözlü sınav mağduru oldu.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, KPSS'de yüksek not aldığı halde sözlü mülakatlarda elenen öğretmenlerden biri de Binnur Karakoyun oldu. Karakoyun, 8 aylık hamileyken sınava girdiğini ve aldığı puanın hiç edildiğini öne sürerek isyan etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Karakoyun,  "Ben bu sınava karnımda bebeğimle çalıştım gecemi gündüzüme kattım 8 aylık gebeydim sınava girdiğimde coviddim üstelik bebeğime bi şey olmasın diye ağlaya ağlaya çözdüm soruları bu mu adalet ? Aldığım puanı hiç etmeye ne hakkınız var ?  #mülakatahayır" dedi.

Sözlü sınavın mağdur ettiği öğretmen sayısı giderek artarken, binlerce öğretmen de sosyal medya hesaplarından  #mülakatahayır etiketiyle tepkilerini gösterdi. KPSS'de yüksek puan aldığı halde sözlü mülakatlarda elenen gençler, sistemin iyileştirilmesi için çözüm bekliyor.