Brezilya felaketi yaşıyor! Ölü ve can kaybı giderek artıyor

Brezilya felaketi yaşıyor! Ölü ve can kaybı giderek artıyor
Brezilya'da şiddetli yağmurların neden olduğu sel felaketinde onlarca kent sular altında kaldı. Yaşanan felaketin yüzü ortaya çıktı. kaybedenlerin sayısı 20’ye, yaralı sayısı ise 358’e yükseldi.

Brezilya'da etkili olan sağanak yağış, sel felaketinin önünü açtı. Birçok eyalet sulara teslim olurken, gün yüzü acı gerçekler ortaya çıktı. Sel felaketinde 20 kişi yaşamını kaybederken, 358 kişi ise yaralandı. 

19 ŞEHİRDE SEL YAŞANDI

Brezilya’nın kuzeydoğu kesimlerinde haftalardır etkili olan şiddetli yağışlar, Bahia eyaletinde yer alan 19 şehirde sel felaketine neden oldu. Sel nedeniyle birçok şehir sular altında kalırken, Brezilya Sivil Savunma Bakanlığına göre hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye, yaralananların sayısı ise 358’e yükseldi.

20 KİŞİ ÖLDÜ

Eyalette birçok otoyolda çökme meydana geldi, 47 otoyol trafiğe kapandı. Toplam 100 kentte acil durum ilan edildi. Olumsuz hava koşulları ülkedeki Amazonas, Minas Gerais, Para, Sao Paulo ve Paraiba eyaletlerinde de hayatı olumsuz etkiledi. Amazonas eyaletindeki Manaus şehrinde etkili olan fırtına sebebiyle birçok evin çatısı uçtu ve ağaçlar devrildi.