Hayvanlar dünyasının alkoliği: Hamsterlar

Hayvanlar dünyasının alkoliği: Hamsterlar
Alaska Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre, popüler evcil hayvanlar arasında yer alan hamsterların, alkolik olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre su ve alkol seçenekleri sunulan hamsterlar alkol içmeyi tercih ediyor.

Alaska Üniversitesi'nin incelemeleri sonucunda, hamsterların insanların günde bir buçuk litre alkol tüketmesine eşdeğer düzeyde, düzenli olarak alkol tükettikleri sonucuna varıldı. Elde edilen veriler ışığında, çavdar tohumları ve meyveleri toplayarak fermentasyon yapan ve alkol tüketmesiyle bilinen hamsterların vahşi doğadaki namıyla örtüşmekte. Sevimli hayvan hamsterların hayvanlar alemindeki en alkolik yaratıklar olmasına karşın, alkol metabolizması için bir gene sahip olmamaları sebebiyle hafiflikten muzdarip oldukları öğrenildi.

"İNSANI ÖLDÜRECİLECEK MİKTARDA ALKOLÜ TOLERE EDEBİLİYORLAR"

1960'da yapılan bir araştırmaya göre, hamsterlerin diğer kemirgenlerden daha fazla alkol tüketmesi nedeniyle 'petshop'larda alkol tükettikleri' yönünde bir iddia öne sürülmüştü. 

İngiltere'de yaşayan yoğun bakım doktoru Tom Lawton, kısa süre önce sosyal medya üzerinden, bir mikrobiyologla 'hamsterların olağanüstü alkol kapasitesi' hakkında yaptıkları bir konuşmayı paylaşmıştı. Lawton hamsterlerin tüketebileceği alkol miktarıyla ilgili, küçük kemirgenlerin 'bir insanı öldürebilecek alkol miktarını tolere edebildiğini' dile getirmişti.

"MUTLU BİR ŞEKİLDE ALKOL İÇEBİLİYORLAR"

Florida Üniversitesi'nden araştırmacı Danielle Gulick ise çalışma hakkında yaptığı konuşmada, diğer kemirgenlerin alkol tüketmek için önce tadına alışmaya çalıştıklarını, hamsterların ise hiçbir alışkanlığa ihtiyaç duymadan 'mutlu bir şekilde alkol içtiklerini' ifade etti.

Öte yandan araştırma, hamsterların diğer hayvanlardan farklı olarak sadece alkol değil, dünyanın en yüksek alkol oranına sahip içkileri arasında yer alan Everclear'ı kolayca içebildiklerini ortaya koydu.