İstanbul'da HDP binasına silahlı ve bıçaklı saldırı

İstanbul'da HDP binasına silahlı ve bıçaklı saldırı
İstanbul'da silahlı ve bıçaklı iki saldırgan HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldırı düzenledi. Saldırganlar

İstanbul'da HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı baskın düzenleyen iki saldırgan, iki partiliyi yaraladı. 

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın aktardığına göre, HDP’nin İstanbul’daki Bahçelievler ilçe binasına öğle saatlerinde silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Elinde silahla ilçe binasına giren 25 yaşlarındaki saldırgan, ilçe binasındakilere saldırmak istedi. 25 yaşındaki saldırganın ateşlemek istediği silah tutukluk yapınca, bıçakla saldırmayı denedi ancak binada nöbetçi olarak duran HDP’lilerin müdahale etmesiyle saldırgan kaçmak zorunda kaldı. Saldırgan polis tarafından gözaltına alınırken, saldırganı engellemeye çalışan parti üyesi Aziz Şimşek de hafif yaralandı. 

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul Bahçelievler ilçe binamıza yönelik bir silahlı saldırı girişimi olmuş. Silahın tutukluluk yapması sonucundan büyük bir faciadan dönülmüş. Saldırgan gözaltına alınmış" diye yazdı.

Saldırının ardından HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve partililer ilçe binasına gelirken, uğradığı saldırı sonucu yaralanan Ramazan Dişarı da yaşananları anlattı. Saldırganın ‘Sizi öldürmeye geldim’ diyerek hakaretler ettiğini söyleyen Dişarı, "Elini silahına götürdü ve bir diğer eliyle de bıçakla saldırdı bana. Göğsümden yara aldım." dedi. Saldırganı engellemek için bıçağı tuttuğunu dile getiren Dişarı, elinden yaralandığını ifade etti. 

Öte yandan İstanbul'da HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına bugün gerçekleşen silahlı ve bıçaklı saldırının, HDP İzmir İl binasına düzenlenen ve Deniz Poyraz'ın ölümüyle sonuçlanan silahlısaldırıyla ilgili görülecek davadan bir gün önce gerçekleştirilmesi dikkat çekti.