Bingöl'de yayınevi gerginliği: Polise saldırdılar, ortalık savaş alanına döndü

Bingöl'de yayınevi gerginliği: Polise saldırdılar, ortalık savaş alanına döndü
Bingöl Yeşilyurt Mahallesi'nde polis, zabıtayla birlikte aşırı dinci bir gruba ait olduğu iddia edilen Tevhid Kitabevi'ni kapatmak istedi. Kitabevinin kapatılmasına karşı çıkan öfkeli bir grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı’ndan Bingöl Valiliği aranmış ve aşırı dinci bir gruba ait olduğu öne sürülen Tevhid Kitapevi’nin kapatılması için talimat verilmiş. Valiliğin belediyeye talimat vermesiyle birlikte, belediye zabıta ekipleri kitapeviyle ilgili tutanak tutmak istemişler. 

“BELEDİYE, KİTAPEVİNİ KAPATMAK İSTEMİŞ”

Kitapevinin sorumluları da ilgili belgeyi karşı taraftan talep etmiş, belediye başkanının imzası ya da zabıta müdürlüğünün yazısı olmaksızın kitapevini kapatmaya çalışmış. Alınan bilgiye göre, Tevhid Kitapevi’nin sahipleri belediye başkanını aramış ve  başkan ‘bizimle alakası yok Valiliğin talimatı' demiş. 

“İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

Kitabevinin kapatılmasını isteyen polisler ile kitabevi sahipleri arasında başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Grup, polis ekiplerine karşılık verince ortalık savaş alanına döndü. Olay yerine çok sayıda kolluk kuvveti sevk edilirken grubun dağılmaması üzerine polis havaya ateş açtı. Polisin biber gazı müdahalesinin de olduğu öğrenilen kavgada, iki kişi gözaltına alındı.

Olay anı vatandaş kamerasına yansırken, Bingöl Valiliği yetkilileri ise şimdilik resmi bir açıklama yapmadı.