Sayılı günler kaldı! Emekliye ne kadar zam yapılacak?

Sayılı günler kaldı! Emekliye ne kadar zam yapılacak?
Milyonlarca emekli Ocak ayında maaşına ek zam gelip gelmeyeceğini merakla bekliyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam sonrasında emeklilere de aynı oranla artış sağlanacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

2022 yılına sayılı gün kala milyonlarca emeklinin dikkati maaşlara yapılacak olan zamda… Neredeyse 13 milyon emeklinin yararlanacağı zam 3 Ocak’ta açıklanacak Aralık enflasyonu ile kesinleşecek.

TÜİK’in duyurduğu enflasyon verileri 2022’de emeklilerinin enflasyon farkıyla beraber yüzde 15.7 civarında zam alacağına gösterirken zam trafiği de arttı. Asgari ücrete yeni yılda yüzde 50,4’lük yapılan rekor zammın, emekli maaşları için de yapılacağı açıklamaları, emeklileri umutlandırmış durumda…

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan , vatandaşların merakla takip ettiği emekli zammı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

YÜZDE 50 ZAM GELİR Mİ?

Küçük’ün “Emekliye nasıl bir zam yapmayı düşünüyorsunuz yüzde 50 olur mu?” sorusunu yanıtlayan Özkan, asgari ücretteki fedakarlığın emekli zammında da yapılacağını belirterek konuyla alakalı şu açıklamaları yaptı:

“VATANDAŞIMIZIN EKONOMİK DURUMUNU GÜÇLENDİRECEK BİR RAKAM OLACAK”

“Vatandaşlarımıza bugüne kadar ne faize, ne enflasyona ne de kur kumpaslarına yenik düşürmedik. He daim aldığımız kararlarla satın alma güçlerini artıra artıra bugüne geldik. Demek oluyor ki geçen seneki emekli maaşlarıyla küresel enflasyon salgınına karşı vatandaşımızın ekonomik durumunu güçlendirecek bir rakam olacak.

“EMEKLİYE YAPILACAK ZAM…”

Oran olarak asgari ücret artışına yakın bir düzenleme olacak. Cumhurbaşkanımızın ekonomi ile ilgili müjdeleri de bu istikamettedir. Emekliye yapılacak zam da asgari ücrete zammına yakın olacak.”