Vatandaşa kritik uyarı: "Zamlı aldığınız tüm ürünleri iade edebilirsiniz!"

Vatandaşa kritik uyarı: "Zamlı aldığınız tüm ürünleri iade edebilirsiniz!"
Döviz kurlarındaki hareketlenme ve enflasyonla birlikte başta gıda fiyatları olmak üzere bir çok ürüne zam yapıldı. Başta Ayçiçek yağı, süt ve şeker gibi ürünleri zamlı alan vatandaşlar, kurdaki düşmenin ardından marketlerden indirim beklemeye başladı. Öte yandan Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'dan vatandaşa önemli uyarı geldi. Ağaoğlu, vatandaşların zamlı ürünleri 14 gün içerisinde ürün iadesi yapabileceğini duyurdu.

Türk ekonomisindeki tarihi dalgalanma, kısa süre içerisinde market raflarına da yansıdı. Hem kurdaki oynaklık hem de enflasyonun etkisiyle marketlerde satılan temel gıda ürünlerine büyük zamlar yapıldı.

SÜRE 14 GÜN

Başta Ayçiçek yağı, süt ve şeker gibi ürünleri zamlı alan vatandaşlar, kurdaki düşmenin ardından marketlerden indirim beklemeye başladı. Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise ürünleri zamlı alan vatandaşların 14 gün içerisinde ürün iadesi yapabileceğini açıkladı.

PAHALIYA ALINAN ÜRÜN İADE EDİLEBİLİR

Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu “Fiyatlar daha da artacak” beklentisiyle vatandaşın evine gıda ürünü stokladığını hatırlatarak “Bu ürünlerin bir çoğu pahalı fiyatlardan alındı. Kanunen 14 gün iade etme hakkı var. Eğer indirimler başlayacaksa -ki birçok kalemlerde görülebilir bu- vatandaş, alışveriş fişini ibraz ederek pahalıya aldığı ürünleri iade edebilir. E-ticaret’te şartsız iade hakkı var. Fiziki yapılan gıda alışverişlerinde ise, ürün ambalajından çıkmadıysa marketler iade alabilir. Böylece vatandaş, o ürün ucuzlayınca daha uyguna tekrar alabilir” diye konuştu.