Gözlüklere veda: Göz bozukluğunu iyileştiren göz damlası geliştirildi

Gözlüklere veda: Göz bozukluğunu iyileştiren göz damlası geliştirildi
ABD'de bilim insanları yakın mesafe görme bozukluklarını iyileştiren göz damlası geliştirdi. Uzmanlar geliştirilen damlanın, yakın gözlüğü kullanmak istemeyenler için yararlı bir alternatif olacağını kaydetti.

ABD basınındaki habere göre, yakın mesafe görme bozukluklarını iyileştiren göz damlası olan Vuity, ABD Gıda ve İlaç Dairesinin kullanım onayı aldı. Bunun ardından göz doktorları geliştirilen göz damlasını hastalarına tavsiye etmeye başladı.

AA'nın haberine göre, Rochester Üniversitesi Görsel Bilimler Merkezi'nden göz doktoru Dr. Scott MacRae, Vuity'nin yakın gözlüğüyle uğraşmak istemeyen herkes için yararlı bir alternatif olduğunu aktardı. Öte yandan Güney Carolina, Mount Pleasant'taki Waring Vision Enstitüsünün göz doktoru ve tıbbi direktörü olan Dr. George Waring da geliştirilen damlanın yakın mesafede görme güçlüğü çeken kişiler için alternatif olduğunu söyledi.

 Dr. George Waring, Vuity'nin yakın mesafe gözlüğünden ayırt edici bir farkının olduğuna dikkat çekerek, göz damlasının yakın gözlükler gibi uzak görüş yeteneğini de köreltmediğini belirtti.

45 yaşından büyük Amerikalı vatandaşların yaklaşık yüzde 90'ının yakın mesafe görme zorlukları yaşadığı biliniyor.