Koronavirüste yeni varyant: Delmicron

Koronavirüste yeni varyant: Delmicron
Omicron varyantı ile dünyaya yeniden korku salan Koronavirüs'ün yeni bir varyantı daha ortaya çıktı. Delta ve Omicron varyantlarının birleşimi ile ortaya çıkan varyanta Delmicron ismi verildi. Peki Delmicron varyantı nedir ve semptomları nelerdir?

Delta ve Omicron varyantlarının birleşimi olan ve özellikle Batıda hızlı bir biçimde yayılan Delmicron, dünyanın yeni korkusu oldu. Delta varyantı, Nisan ortasından Haziran ortasına dek global çapta dünyaya hakim oldu ve milyonlarca can alan ikinci koronavirüs dalgasından sorumlu gösterildi. İlk defa Güney Afrika'da ortaya çıkan ve geçen ay belirlenen Omicron varyantı ise ilk verilere göre Delta varyantı karşısında çok daha hafif belirtiler kaydetti. Araştırmacılar, oldukça bulaşıcı olmasına karşın ciddi semptomlara nadiren neden olduğunu ve hastaneye yatış riskinin daha az olduğunu peş peşe gelen çalışmalarla gösterdi.

Hindistan'dan Dr. Shashank Joshi, Times of India'ya yaptığı açıklamada, "Delmicron, Delta ve Omicron'un Avrupa ve ABD'de yükselişinin ardından ortaya çıktı. Delmicron'un hem Delta hem de Omicron'un başak proteinlerinin bir bileşimine sahip çifte bir varyant" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Delmicron, koronavirüsün Delta ve Omicron varyantlarının birleştirilmesiyle oluşturulduğundan, son derece bulaşıcı ve şiddetli semptomlara sebep olma ihtimali olduğu düşünülüyor. Fakat, çifte varyantın doğası hakkında detaylı bilgi edinmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyuluyor.

Delta ve Omicron'un ortak semptomları arasında şu belirtiler bulunuyor: Boğaz ağrısı, kalıcı öksürük, baş ağrısı, tat veya koku alma duyusunda değişiklik, burun akıntısı, yüksek ateş.