Köpek saldırısı sırasında ne yapılmalı? Pitbull Saldırısında Ne Yapmalı?

Köpek saldırısı sırasında ne yapılmalı? Pitbull Saldırısında Ne Yapmalı?
Hayatımızdaki en yakın dostlarımızdan birisi de köpeklerdir. Köpek dostlarımızı büyük küçük hepsini seviyor, besliyor, büyütüyor olsak bile olası bir köpek saldırısı esnasında neler yapabileceğimizi bilmekte fayda var. Peki köpek saldırısı anında ne yapabiliriz? Pitbull saldırısı esnasında kendimizi nasıl savunabiliriz?

Köpek saldırırsa yapılacaklar nelerdir? Köpek saldırırsa ne yapmalıyız? Köpek dostlarımızı büyük küçük hepsini seviyor, besliyor, büyütüyor olsak bile olası bir köpek saldırısı esnasında neler yapabileceğimizi bilmekte fayda var.

PANİK YAPMAYIN

Köpek ve diğer hayvanların korkuyu hissettiklerine dair bir inanış vardır. Size doğru havlayan, hırlayan ve sinirli bir köpeği gördüğünüz zaman, zor da olsa sakinleşmeye çalışın ve panik olmamaya gayret edin. Eğer bağırıp kaçmaya çalışırsanız, bu size saldırmaya hazırlanan köpeğin sizi av gibi görmesini sağlayabilir.
 
Navy Seal (Bahriye Komandosu,  ABD'nin en üst düzey askeri birliklerinden) olan Clint Emerson'ın aktardığına göre, köpeği korkutabilmek için deneyebileceğiniz birkaç şey bulunuyor. 

Bunlardan bazıları, yüksek sesle bağırmak, varsa taş atmak (canını acıtmayacak şekilde), kollarınızı iyice açıp vücudunuzu olabildiğince yüksek göstermek. Öte yandan bunlar işe yaramaz, köpek saldırıya geçmeye hazırlandıysa yapabileceğiniz bir diğer şey ise köpeğin dikkatini dağıtmak olabilir. Bunun için ceketinizi ve hatta tişörtünüzü çıkarıp kolunuza dolayabilir, cüzdanınızı veya varsa çantanızı kullanabilirsiniz.

Emerson'a göre yapılabilecek bir diğer şey, köpek saldırısı esnasında kendinizi savunmanız yetmiyor, saldırı da gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bunun için Emerson'a göre en iyi hedefler köpeğin ağız ve burun kısmı. Emerson size saldıran köpeğin ağız veya burnuna herhangi bir şekilde vurmanızın, saldırıdan kurtulabilmeniz için yapabileceğiniz en mantıklı hareket olduğunu söylüyor.

Her köpek saldırgan değildir. Sokak köpekleri için dışarıda yaşanabilir uygun ortamların oluşturulması, onlara yaşam alanı açılması ve karınlarının doyurulması, saldırganlaştırılan hayvanların rehabilite edilmesi, yaşanan ve yaşanması mümkün olan köpek saldırılarının önüne geçecektir. Burada anlatılanlar olası bir köpek saldırısı esnasında kendinizi savunabilmeniz için başvurabileceğiniz bilgilerdir, sokakta kendi halinde yaşayan masum canlar için değildir.