Zabıtadan market çalışanına uyarı: Bu fiyatlar düzelmezse ekmek yiyemezsiniz

Zabıtadan market çalışanına uyarı: Bu fiyatlar düzelmezse ekmek yiyemezsiniz
Ankara'nın Polatlı ilçesinde zabıta, bir zincir markette fiyat denetimi yaptı. Fiyatların yüksek olduğunu belirleyen zabıta, market personeline "Yönetecilerinize söyleyin, ya bu fiyatları düzeltecekler ya da ekmek yiyemeyecekler" dedi.

Ankara'da Polatlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü birimleri tarafından zincir marketlere yönelik fahiş fiyat denetimi yapıldı. Denetim esnasında fiyatların yüksek olduğunu belirten zabıta memuru, market personeline "Yönetecilerinize söyleyin, ya bu fiyatları düzeltecekler ya da ekmek yiyemeyecekler" dedi.

Döviz kuru gibi nedenlerle bazı temel gıda ürünlerinde fahiş fiyatlar uygulandığı ve kurdaki düşüşe karşın ürün fiyatlarında düşüş olmadığı iddiaları ardından Polatlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü birimleri tarafından zincir marketlerde denetim yapıldı. Fahiş fiyat denetlemesi gerçekleştiren zabıta ekipleri, tutanak tutarak uyarılar yaptı.

Kur ve hammadde fiyatlarının düşüşüne karşın raflarda yüzde 20’ye yakın bir fiyat artışı belirlediklerini söyleyen Zabıta Müdürü Sabri Ünal, “Vatandaşımızın her zaman yanındayız. Vatandaşımızın yanında olmayanın karşısındayız” açıklamasında bulundu.