Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? 31 Aralık tatil mi?

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? 31 Aralık tatil mi?
2021 yılının son günlerini yaşarken, yılbaşında yasak var mı konusu en çok araştırılanlar arasında yerini aldı. Yılbaşı tatili kaç gün? 31 Aralık Cuma günü resmi tatil mi? İşte herkesin merakla beklediği soruların cevapları...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, geçtiğimiz yılın 31 Aralık yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanmıştı. Peki, bu yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Merak edilen bu sorunun yanıtı  İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan geldi. İşte detaylar...

YILBAŞINDA YASAK OLUR MU?

Corona virüsünün en çok mutasyona uğrayan türü olarak bilinen  Omicron varyantı nedeniyle yaşanan vaka artışlarına dikkat çeken İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yeni yıl öncesi uyarılarda bulundu. " Aşının da etkisiyle, insanların özgüveni arttı. Maske mesafe konusunda gevşeme yaşıyoruz." diyen Memişoğlu, " Bu konuda bir rehavet yaşamamamız lazım. Çünkü görüyoruz ki Omicron'dan sonra, ki bulaşıcılığı çok yüksek, özellikle Avrupa ülkelerinde, İngiltere, Almanya ve Fransa'da vaka sayılarında ciddi artışlar var." dedi.

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI? 

İstanbul'da yılbaşı için herhangi bir kapanma ya da kısıtlama durumunun olmadığını aktaran Prof. Dr. Memişoğlu, "Herkesin kısıtlaması veya kontrolünü, kendisinin yapabileceğine ve bunun bilincinde olduğuna inanıyorum. Bir kısıtlama ya da yasaklama şu anda söz konusu değil. Ama tabii ki vaka sayıları da kontrol edilerek bu kararlar veriliyor." diye konuştu.

31 ARALIK RESMİ TATİL Mİ?

1 Ocak 2022’nin cumartesi gününe denk gelmesiyle birlikte çalışan vatandaşlar resmi tatilin ve hafta sonu tatilinin çakışmasına üzülürken 31 Aralık Cuma gününün resmi tatil olmasını bekliyor.  

31 Aralık gününün resmi tatil olması durumunda 3 günlük tatil fırsatı yakalayacak olan vatandaşlar için bu sorunun cevabı üzücü olacak. 31 Aralık günü çalışanlar mesailerine devam ederken öğrenciler de okullarına gidecekler. Yılın son günü için yarım gün veya tam gün tatil olmayacak.