Soylu'dan İBB açıklaması: Şehirlerdeki terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?

Soylu'dan İBB açıklaması: Şehirlerdeki terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?
İBB'ye yönelik 'özel teftiş' konusunda açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dağdaki teröristlerle mücadele ediyoruz, şehirlerdeki terörizmle mücadele etmeyecek miyiz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB), bağlı kuruluşları ve  işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle irtibatlı olduğu iddialarıyla ilgili özel teftiş başlatılmasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

"Şehirlerdeki terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?" diyen Soylu, ""Kimsenin belediyesiyle işimiz yok, terörle mücadele ediyoruz. Yarın öbür gün bunlardan bir saldırı gelse bize sormazlar mı siz ne iş yapıyorsunuz diye" şeklinde konuştu. 

İBB hakkında PKK ve KCK ile iltisaklı, özellikle dağda bulunmuş kişilerin işe alındığı yönünden ihbarlar olduğunu dile getiren Soylu, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (DİAYDER) hakkında 5-6 ay önce yapılan incelemede PKK ile iltisaklı ve FETÖ'den ihraç edilmiş kişilerin İBB'de işe alındığının ortaya çıktığını söyledi.