Erdoğan’ı tehdit eden Kadirov'dan yeni Türkiye açıklaması

Erdoğan’ı tehdit eden Kadirov'dan yeni Türkiye açıklaması
Türkiye ile Çeçenistan arasında yaşanan "Cevher Dudayev Parkı" gerilimi devam ediyor. Çeçen lider Ramazan Kadirov'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert ve tehditkar çağrısına Rusya'nın da destek vermesinin ardından yeni bir açıklama geldi. Çeçen lider Kadirov, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kocaeli’nde Körfez Belediyesi tarafından hizmete açılan 14 dönüm araziye sahip 'Cevher Dudayev Parkı’nın yarattığı gerilim sürüyor. 

Geçtiğimiz hafta Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Kocaeli'de açılan Cevher Dudayev Parkı nedeniyle Türkiye'yi tehdit ederek, kendilerinin de bir parka Abdullah Öcalan'ın adını verebileceklerini söylemişti. Aynı zamanda kişisel Telegram hesabından da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çok sert ifadeler kullanmıştı.

Türkiye’yi Rusya’ya şikayet eden Kadirov, istediğini elde edetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Peskov ve Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Kadirov’a destek çıkarak Ankara’nın bu konuda harekete geçmesini istedi.

Sözcü'de yer alan habere göre; konuyla ilişkin dün sıcak bir gelişme yaşandı. Gazetecilerle bir araya gelen Kadirov, Türkiye’den bu konuyla ilgili harekete geçmesini isteyerek, “Dışişleri Bakanlığı harekete geçti ve biz halen Türkiye’den bir yanıt bekliyoruz” diye konuştu.

İLİŞKİLERİMİZİN BOZULMASINI İSTEMEYİZ

Çeçen lider Kadirov, Erdoğan’ın doğru karar vereceğini umut ettiğini belirterek, "Türkiye’yi çok seviyoruz, zengin bir tarihi var, Müslüman mirası var. Dolayısıyla biz bu akıl almaz olay yüzünden ilişkilerimizin bozulmasını istemeyiz” şeklinde konuştu.

CEVHER DUDAYEV KİMDİR?

Cevher Musayeviç Dudayev, Sovyet Hava Kuvvetleri generali olmuş Çeçen liderdir. Çeçen-İçkerya Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olan Cevher Dudayev Rusya'ya karşı savaşmıştır. Çeçenistan ve Rusya tarafından terörist olarak tanımlanmaktadır.