Otobüs durağa çarptı, bekleyen yolcular otobüsün altında kaldı

Otobüs durağa çarptı, bekleyen yolcular otobüsün altında kaldı
Kocaeli'de hafif ticari araçla çarpışan otobüs durağa çarparak durabildi. Durakta bekleyen yolculardan 3'ü ise otobüsün altında sıkışarak yaralandı.

Darıca ilçesinde bulunan İstasyon Mahallesi Marmaray Durağı önünde meydana gelen olayda,  N.Z.Ç. idaresindeki 41 J 6064 plakalı halk otobüsü sürücüsü hakimiyetini kaybetti ve ara sokaktan çıkan M.Y. idaresindeki 54 ZY 920 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı. 

Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari araç yolun karşı şeridine savrulurken halk otobüsü durağa çarparak durabildi. Durakta bekleyen yolculardan 3 tanesi otobüsün altında sıkıştı. Otobüs şoförü N.Z.Ç. kazanın şokuyla olay yerinden önce kaçtı, sonra tekrar olay yerine döndü.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Otobüsün altında sıkışan yolcular, itfaiye ekiplerince çıkarılıp sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralanan 3 yurttaştan ikisi Farabi Hastanesi'ne sevk edilirken bir tanesi ise Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazaya karışan hafif ticari aracın sürücüsü Mehmet Yerlikaya olayı, “Çok süratliydi. Ben ara sokaktan çıktım. Hiç fren yapmadan üzerime doğru gelip bana çarptı. Sonra da kaçtı” diye anlattı.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.