5 zincir markete 'sebepsiz zam' cezası

5 zincir markete 'sebepsiz zam' cezası
BİM, A-101, Şok, CarrefourSa, Metro'ya Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu 'sebepsiz zam' cezası kesildi.

Fahiş fiyat artışları ve stokçuluk uygulamalarına ilişkin denetim ve incelemelerde bulunmak üzere kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu,  vatandaşların şikayetlerini masaya yatırdı.

ZİNCİR MARKETLERE SEBEPSİZ ZAM CEZASI

Sabah gazetesinin haberine göre, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun marketlere yönelik yaptığı denetimlerde bazı marketlerin ürün alış fiyatları artmamasına karşın bazı ürün gruplarında yüzde 20'leri aşan oranlarda sebepsiz yere zam yaptığı tespit edildi. 

Marketlerin beyaz et, kırmızı et, tavuk kanadı, beyaz peynir, kaşar peyniri gibi ürünlerde alış fiyatlarının artmamasına rağmen yapılan zam oranlarının ticareti bozucu ve vatandaşı mağdur edici hareket olarak değerlendirildiği belirtildi.

Koronavirüs pandemisi döneminde artan fiyatları denetim altında tutmak için Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu önceki gün yılın son değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda Kurul tarafından yapılan market denetimleri, yurttaş şikayetleri ve stokçuluk şikayetleri masaya yatırıldı. 

5 ZİNCİR MARKETE CEZA

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarına yönelik denetim ve incelemelerde bulunan Kurul, 81 ilden gelen şikayetleri inceledi. Bu kapsamda maliyeti artmamasına rağmen vatandaşa yüzde 20'yi aşan oranda zam yaptığı tespit edilen  A101, Bim,  Şok, CarrefourSa ile Metro marketlere idari para cezası uygulanmasına karar verildi.