New York Polis departmanında ‘kucak dansı’ krizi

New York Polis departmanında ‘kucak dansı’ krizi
New York Polis Departmanı'nda 'kucak dansı' krizi manşetlere konu oldu. İşe yeni başlayan 26 yaşındaki Vera Mekuli, teğmenine yaptığı kucak dansının ardından özür dilerken, artık 'evden çalışmaya başladığını' ifade etti.

ABD’de 26 yaşında  Vera Mekuli'nin teğmenine yaptığı kucak dansı New York Polis Departmanı'nda tartışmalara neden oldu. Evli bir teğmene kucak dansı yaptıktan sonra manşetlere çıkan 26 yaşındaki Vera Mekuli, 15 Aralık’ta Rory Dolan’ın Yonkers’taki barında Teğmen Nick McGarry’ye kucak dansı yapmasının ardından ülke gündemine oturdu. Genç kadın, bu olayın ardından ilk kez konuştu ve teğmenin eşi Melissa McGarry’den özür diledi. 

Öte yandan Vera Mekuli, görüntülerin ortaya çıkmasından sonra kadın düşmanlığının körüklendiği öne sürülen olayla ilgili ‘nasıl yargılanmış hissettiğini’ ifade etti. Artık evden çalıştığını dile getiren Mekuli, ‘Teğmenin karısından özür dilemek istiyorum. Biliyorsunuz ki üzgünüm. Gerçekten üzgünüm’ dedi.

Mesleğe yeni başlayan Mekuli,  “Umarım evliliğinizde veya özel hayatınızda çok fazla zarar vermemiştir.” şeklinde konuştu. ABD merkezli magazin sitesi TMZ'ye konuşan kadın, "görüntülerin bu kadar tepki çekmesinin ana nedeninin kadın olması olduğunu ileri sürerek, ‘Bunu bir erkek yapsaydı, söz konusu dans daha çok şaka gibi algılanırdı ve video sızdırılmaz ekip içinde kalırdı.’ ifadelerini kullandı.

Mekuli videonun sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından Teğmen Nick McGarry’nin görev yerinin değiştirildiğini belirterek, ‘yaşananlardan dolayı gerçekten üzgünüm’ şeklinde konuştu.