Pandemiyi inkar eden ünlü boksör koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Pandemiyi inkar eden ünlü boksör koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Korona virüs inkarcısı olan 'Belçika'nın en güçlü insanı' sıfatıyla tanınan 40 yaşındaki Frédéric Sinistra, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

"Belçika'nın en güçlü insanı" olarak bilinen ağır sıklet dünya ve Avrupa kickboks şampiyonu 40 yaşındaki Frédéric Sinistra'nın aşı karşıtı olduğu ve koronavirüs pandemisini inkar ettiği biliniyor.

Kasım ayında Koronavirüs'e yakalanan 40 yaşındaki Avrupa Şampiyonu boksör, antrenörünün ısrarı üzerine tedavi olmayı kabul etti. Şampiyon boksör sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, virüsün ciğerlerini olumsuz etkilediği ancak ringe daha güçlü döneceğine dair mesaj paylaştı.

Salgının çok fazla dikkate alınmaması gerektiğini öne süren Belçikalı sporcu, bu nedenle aşı olmayı reddediyordu. Evinde oksijen tüpüne bağlanan Avrupa şampiyonu boksör 16 Aralık’ta Liege kentinde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 

Sinistra'nın sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan eşi ise, kocasının koronavirüs yüzünden ölmediğini söyleyerek, "Başına gelenlerin korku yaymak ve aşıyı zorlamak için kullanılmasını asla kabul etmezdi" diye yazdı. (BBC Türkçe)