İYİ Partili Çıray'dan Turkovac'la ilgili dikkat çeken uyarı: Biontech'ten vazgeçmeyin

İYİ Partili Çıray'dan Turkovac'la ilgili dikkat çeken uyarı: Biontech'ten vazgeçmeyin
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüse karşı acil kullanım onayı verdiği yerli aşı Turkovac'la ilgili dikkat çeken bir uyarı yaptı. Çıray, "Bu aşı, Sinovac'ın eşdeğeridir. Koruyuculuk oranları düşük. BionTech’ten vazgeçmesinler" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray,  Sağlık Bakanlığı'nın acil kullanım onayı verildiğini açıkladığı yerli aşı  Turkovac'ın koruyuculuğunun düşük olduğunu söyledi.

Çıray, "Turkovac, Sinovac'ın eşdeğeridir. Koruyuculuk oranı düşük. Şimdi koruyuculuk oranları düşük olan bir aşıyı yeniden vatandaşımıza yapmak, onları adeta yeni varyantlar karşısında korumasız duruma düşürmektir. Hükümete şunu tavsiye ediyorum: BionTech’ten, yani messenger RNA aşılarından vazgeçmesinler" ifadelerini kullandı.

"Sinovac'ın eşdeğeri olan aşıyı sanki yeni bir buluşmuş gibi ortaya koymaya çalışıyorlar." diyen Çıray, hükümetin pandemiyle mücadele süreçlerini kötü yönettiğini söyleyerek, yerli aşı Turkovac'ın koruyuculuğunun düşük olduğunu iddia etti.