Ziya Bandırmalıoğlu cinayetinin nedeni ortaya çıktı

Ziya Bandırmalıoğlu cinayetinin nedeni ortaya çıktı
Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu'nun Kadıköy'de silahlı çatışmada öldürülmesi olayına ilişkin soruşturmada önemli detaylar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında ifade veren şüpheliler, olayın alacak/verecek nedeniyle yaşandığını anlattı.

İstanbul Kadıköy’deki bir restoranda, iki grup arasında yaşanan silahlı çatışmada, susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis memuru Şahin Aslan’ın hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Bu olaya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Soruşturmanın tek tutuklu şüphelisi olan Mert B.'nin, Ziya Bandırmalıoğlu’nun öldürüldüğü restorana getiren, silahlı çatışma yaşadığı kişilerle de irtibatını kuran kişi olduğu değerlendirmesiyle tutuklandığı bilgisi alındı. Mert B.’nin ise ifadesinde suçlamaları kabul etmediği, sadece şoförlük yaptığını öne sürüldüğü öğrenildi.

“ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ ŞÜPHESİ”

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis memuru Şahin Aslan'ın Kadıköy'deki bir restoranda silahlı kavgada öldürüldüğü ve 5 kişinin de yaralandığı çatışmada çıkar amaçlı silahlı suç örgütü şüphesinin kuvvetli olduğunu belirtti.

Öte yandan çatışmanın olduğu olay yerinde, 30 adet kovan, 13 mermi çekirdeği ve 3 tabanca bulunduğu tutanaklara geçirildi ve olayda 3 adetten çok daha fazla silahın kullanıldığı tespit edildi.

“HAKARET ETTİ, ELİNİ BELİNE GÖTÜRÜNCE KAÇTIM”

Ziya Bandırmalıoğlu'nu eniştesi Erkan A.'nın 30 yıllık arkadaşı olması sebebiyle tanıdığını söyleyen şüpheli Mert B. restorana gidip oturduklarını anlattı. Kısa süre sonra silah çekildiğini anladığı zaman masadan kalkıp kaçtığını ve marinada olan bir teknede ertesi gün sabaha kadar gizlendiğini ifade etti.

Öte yandan hakimlik sorgusunda Mert B., masada bulunan Fuat Çakıroğlu isimli kişinin Bandırmalıoğlu ve Aslan'a hakaret etmesiyle gerginlik yaşandığını öne sürdü.

RESTORANDA GAYRİMENKUL BORCU İÇİN TOPLANMIŞLAR

Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan şüphelilerden Volkan A. ve Alper K., çıkan silahlı çatışmanın, bir inşaat firmasının taşeronluğunu yapan İsmail A. ile Çakıroğlu arasında gayrimenkul için alacak/verecek konusu nedeniyle yaşandığını ifade etti.

Volkan A. ifadesinde İsmail A.’ya ulaşılamayınca inşaat yerinin toprak sahibi ve kooperatif başkanının oğlu Alper K. aracılığı ile kendisine ulaştıklarını, restorana çağırdıklarını ve alacaklarını kendisinin ödemesini istediklerini belirtti. Fuat Ç.’nin hiçbir belge sunmadan İsmail A.’nın kendilerine borçlu olduğunu söylediğini belirten Volkan A., daha sonra silahlı çatışma yaşandığını fakat kendisinin olayın mağduru olduğunu savundu. (DHA)