BİM'den indirim açıklaması geldi

BİM'den indirim açıklaması geldi
Erdoğan'ın dövizdeki düşüş sonrası market zincirlerine yaptığı indirim çağrısına ilişkin, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç açıklamalarda bulundu. Aykaç, "Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz" dedi.

Dövizdeki düşüşe rağmen market raflarında zam yağmuru devam ediyor. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Zincir marketler hepsi de nasıl çıkarken hızla fiyatları çıkartıp etiketleri ona göre değiştirdiyseler, inerken de aynı hızla bu etiketleri indirmeleri lazım" sözlerine BİM  İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'dan cevap geldi. 

Vatandaşlar döviz kuru sebebiyle yapılan zamların geri çekilmesini beklerken, Hürriyet'e konuşan Aykaç, "Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor" şeklinde konuştu.

Üretimin bu günlerde daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Aykaç, "Birçok ürün grubunda arzda sıkıntı var. Buna kağıt, plastik, cam, metal ambalaj sorunu da eklenmiş durumda. Son birkaç haftadır tüketici talep artış davranışı da tedarik zincirini sekteye uğrattı." dedi. Aykaç konuşmasında, vatandaşın ihtiyaçlarını kesintiye uğratmamak için gayret ettiklerini dile getirerek, herkesin desteğini beklediklerini kaydetti.