Erdoğan'dan AKP yönetimine sert uyarı: "Arkası önü düşünülmemiş şeyleri Meclis'e getirmeyin!"

Erdoğan'dan AKP yönetimine sert uyarı: "Arkası önü düşünülmemiş şeyleri Meclis'e getirmeyin!"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'torba tekliflerle' ilgili AKP yönetimi ve bakanları uyardı. Erdoğan, "Yeterli hazırlık yapılmamış şeyleri Meclis gündemine getirmeyin" dedi.

AKP yönetiminin Meclis gündemine getirdiği ve kamuoyunun tepkisini çeken torba yasa teklifleri, muhalefetten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekti. 

İktidar partisi, Meclis’te muhalefet engeline takılmamak adına, çıkarılacak yasalar konusunda uzun zamandır ‘torba teklif’ yöntemine başvuruyor. Buna göre bakanlıklar ihtiyaçları olan düzenlemeleri AKP grup yönetimine bildiriyor ve her bakanlık için ayrı bir yasa teklifi hazırlamak yerine, birçok yasada yapılacak yenilikler ‘bazı kanunlarda yapılacak değişiklikler’ başlığı ile tek bir torba teklifte topluyor.

Fakat AKP yönetiminin birbiriyle konu bütünlüğü olmayan ve hata içeren metinlerin artık iktidar tarafından da  sıkıntı yarattığı belirtiliyor.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre,  torba teklif usulü çoğunlukla hatalı uygulamaları da beraberinde getiriyor. Özellikle birbirinden farklı bakanlıklardan gelen talepler üzerine hazırlanan torba teklifler, çoğu zaman ya üzerinde değişiklik yapılarak, ya da teklifteki bazı maddeler geri çekilerek Meclis’ten geçiyor. 

Bunlara örnek olarak, kamuda çalışan doktorların ücretlerine zam yapılmasına ilişkin düzenleme tartışmalar nedeniyle geri çekildi ve maaş artışı ile ilgili maddeler, elektrik faturalarından TRT payının kaldırılmasını öngören torba teklifin içine koyuldu. 

TORBA YASA'DA YAŞANAN AKSAKLIK ERDOĞAN'IN DA GÜNDEMİNDE

Bakanlıklardan gelen yasa düzenleme taleplerinde yaşanan sıkıntı ve aksaklıklar Erdoğan’ın da gündemine geldi. Son olarak doktorların maaş artışına ilişkin yapılan toplantılarda, Erdoğan’ın hem Bakanlara hem de AK Parti grup yönetimine uyarıda bulunduğu bilgisi alındı.

'MECLİS GÜNDEMİNE GETİRMEYİN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP yönetimi ve bakanlıklara, 'Bir daha böyle ayaküstü, yeterli hazırlık yapılmamış, arkası önü düşünülmemiş, etki analizi yapılmamış şeyleri Meclis gündemine getirmeyin' uyarısında bulunduğu öğrenildi.