Vatandaş market fiyatlarının düşmesini beklerken AKP tarih verdi: Biraz sabredin...

Vatandaş market fiyatlarının düşmesini beklerken AKP tarih verdi: Biraz sabredin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Aralık'ta açıkladığı "kur korumalı TL mevduatı sistemi"ne geçilmesinin ardından dolarda sert düşüş yaşandı ancak bu düşüş, marketteki etiket fiyatlarına yansımadı. Hatta vatandaşlar indirim beklerken yeni zamlarla karşı karşıya kaldı. Dolardaki bu sert düşüşün ne zaman market fiyatlarına yansıyacağı merak ediliyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın " kur korumalı TL mevduatı sistemi" açıklamasının ardından, döviz kurlarında sert bir düşüş yaşandı ancak maketlerde indirim yaşanmadı. Zamlarla karşı karşıya kalan vatandaşlar fiyatların düşmesini beklerken, AKP'li milletvekili Vedat Demiröz, “Ya, bir gün iki günde olur mu? Biraz sabredin, bir iki ay bakın” ifadelerini kullandı.

"BİR İKİ GÜNDE OLUR MU, BİRAZ SABREDİN"

Geçtiğimiz hafta Meclis’te en çok konuşulan konulardan biri de Merkez Bankası müdahaleleri ve  “Kura endeksli TL mevduat” ile kurda gerçekleşen sert düşüş oldu. HDP milletvekili Garo Paylan da, enflasyondaki soruna dikkat çeken bir konuşma yaptı. Yanlış ekonomi politikalarına işaret eden Paylan, dövizin düştüğünü ancak bunun etiketlere yansımadığını ifade etti.  Türkiye’yi yüksek bir enflasyon oranının beklediği uyarısında bulunan Paylan'a, AKP'li vekil Vedat Demiröz'den yanıt geldi. Demiröz, “Ya, bir gün iki günde olur mu? Biraz sabredin, bir iki ay bakın” diye seslendi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'da önceki gün yaptığı konuşmada, "Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz." ifadesini kullandı.