Cübbeli Ahmet'ten Diyanet'e eleştiri: Atatürk dönemini istiyorum

Cübbeli Ahmet'ten Diyanet'e eleştiri: Atatürk dönemini istiyorum
Son dönemlerde yaptığı muhalif açıklamalarla dikkat çeken Cübbeli Ahmet Hoca'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'na da bir eleştiri geldi: Ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi.

Cumhuriyat'ten Barış Terkoğlu'nun haberine göre; Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen İsmailağa Cemaati'nden Ahmet Mahmut Ünlü, Cumhurbaşkanı’nın Nas açıklamalarını eleştirmişti. Cübbeli’nin geçtiğimiz haftalarda İmam Hatipleri eleştirmesi de iktidar medyası tarafından tepki çekmişti. “Çocuklarınızı İmam Hatip’e vermeyin” diye konuşan Cübbeli, hükümete yakın gazeteler tarafından hedef alınmıştı.

Cübbeli Ahmet, son günlerde tartışmaların odağı olurken, İsmailağa Cemaati içerisinde Cübbeli Ahmet'e karşı bazı adımlar geldi. İsmailağa’da Cübbeli’ye olan tavrıyla bilinen Marifet Grubu, gene Cübbeli’nin hedef aldığı Fatih Medreseleri grubu ile bir araya geldi. Fatih Medreseleri’nin başında olan Masum Bayraktar’ın, Cemaat’in merkezlerinden Mahmut Efendi Camii’nde görüntüleri Cübbeli’ye yakın kişiler tarafından paylaşıldı. Cemaat’in tarihi lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Masum Bayraktar’a karşı olduğu belirtilerek, olanların “sızıntı” olduğu bildirildi. Marifet Grubu’na dönük ağır suçlamalar yapıldı.

ABD'YE DESTEK OLMAKLA SUÇLADI

Bunlar olurken bir başka gelişme daha meydana geldi. Gene Cübbeli’nin “sahtekar” diye suçladığı, Irak’tan Türkiye’ye gelerek dergah açan Dr. Seyyid Muhammed El Hüseyni de Marifet Grubu’yla bir araya geldi. Cübbeli’nin, Irak’ta ABD’ye destek olduğunu öne sürdüğü, dolandırıcılık ve sapkınlıkla itham ettiği El Hüseyni, Marifet Grubu ile ortak toplantılar yaptı. Bu görüntülere tepki gösteren Cübbeli’nin yandaşları, Diyanet görevlilerinin de El Hüseyni ile bir araya gelmesini, fotoğraf çektirmesini eleştirdi.

Barış Tekoğlu'na açıklamalarda bulunan Cübbeli Ahmet ise açıklamalarına “yoruldum” diyerek başladı. “Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca’yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum” ifadesini kullandı. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı” dedi. “Sorsan yüzde 99’u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17’si ateist olmuş, ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar” açıklamasında bulundu.

"ATATÜRK DÖNEMİNDEKİ DİYANET'İ İSTİYORUM"

“Bir zamanlar Atatürk’ü savunduğum için de hedef olmuştum” çıkışında bulunan Cübbeli, “Ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?” dedi.

Cübbeli İsmailağa Cemaati’nin devlet içerisinde örgütlenmediğini, memuriyetten uzak olduğunu belirterek “İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar? Bugün beni hedef alan Yeni Şafakçılar o vakit FETÖ’nün izindeydi” dedi.