KKTC Cumhurbaşkanı sessizliğini bozdu! "AB tarafsızlığını kaybetmiştir"

KKTC Cumhurbaşkanı sessizliğini bozdu!   "AB tarafsızlığını kaybetmiştir"
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Avrupa Birliği'ne alınmasıyla ilgili sessizliğini bozdu. Tatar, AB'nin objektifliğini ve tarafsızlığını kaybettiğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa Birliği’ne alınması sonucu AB’nin tarafsızlığını kaybettiğini belirterek tepki gösterdi.

“TEK TARAFLI OLARAK AB’YE ALDILAR”

Kıbrıs Türk halkının 2004’te yapılan Annan Planı’nı kabul ettiğine ancak Rum tarafının AB’ye alınacağını bildiği için büyük bir rahatlıkla “Hayır” dediğine işaret eden Tatar, “Buna rağmen bize verilen sözler ‘Evet’ derseniz izolasyonlar, ambargolar, kısıtlamalar, yani bizim üzerimizde bulunan çeşitli engeller kalkacak demelerine rağmen şu anda bize verilen sözlerin hiçbiri tutulmamıştır ama Rum tarafı ‘Hayır’ demesine rağmen tek taraflı olarak AB’ye alınmıştır. “ diye konuştu.

“OBJEKTİFLİK VE TARAFSIZLIK KAYBEDİLMİŞTİR”

Tatar, özellikle AB olmak üzere kendileri üzerindeki uluslararası baskıların devam ettiğini dile getirerek, “Hem Yunanistan’ın hem GKRY’nin AB’ye dahil olmasıyla AB objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiştir.” ifadesini kullandı.