TURYOL Başkanı'ndan UKOME'ye sert tepki: İşletemiyorum, gemileri bağladım

TURYOL Başkanı'ndan UKOME'ye sert tepki: İşletemiyorum, gemileri bağladım
İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında konuşan TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, belirtilen rakamlara tepki göstererek, "Ben işletemiyorum. Gemileri bağladım. Yarın bu böyle devam ederse diğer hatlardan da çıkmak mecburiyetinde kalacağım." dedi.

İstanbul’da toplu ulaşıma zam yapmakta yetkili olan Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nden ( UKOME) beklenen zam kararı geldi. Bakırköy'deki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında gerçekleştirilinen toplantıda, İBB'nin toplu taşıma ücret tarifelerine zam teklifi görüşüldü.

TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, artan maliyetlere isyan etti. Zam görüşmelerinde belirtilen rakamlara tepki gösteren Can, "Olacak şey değil. Ben işletemiyorum. Gemileri bağladım. Yarın bu böyle devam ederse diğer hatlardan da çıkmak mecburiyetinde kalacağım. Çünkü yürütemiyorum. Para kazandığım yerde neden böyle bir şey yapayım. Yarın personelde azaltacağım. Sebebi kimdir? Bu kadar gerçeklerle karşı karşıyayken, kalkıp popülizm adına bu toplum bu yükü çeksin, ben de istemem. Kim istiyor? '' diye konuştu.