İlaç sıkıntısı Meclis'e taşındı: "Yüzlerce ilaç temin edilemiyor"

İlaç sıkıntısı Meclis'e taşındı: "Yüzlerce ilaç temin edilemiyor"
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Türkiye'de yaşanan ilaç sıkıntısını Meclis gündemine getirdi. Aydın, "Yabancı firmalar da sabit kur olan 4.57 TL'den Türkiye’ye ilaç göndermiyor. İlaç sıkıntısı büyüyor" dedi.

İlaç temininde yaşanan sıkıntıları gündeme getiren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, sabit kurdan ilaç alımının sektörde bir darboğaz yarattığına dikkat çekti. 

Kurlarda yaşanan dalgalanmaların ilaç sektörünü kötü etkilediğini söyleyen CHP'li vekil, Şubat ayında belirlenecek olan fiyat tarifesinde yeterli bir artışın olmaması halinde diyabet, tansiyon, ağrı kesici, ateş düşürücü gibi ilaçların temininde ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini dile getirdi.

“SABİT KUR NEDENİYLE İLAÇ GÖNDERMİYOR”

"Yabancı firmalar da sabit kur olan 4.57 TL'den Türkiye’ye ilaç göndermiyor." diyen Aydın, yurttaşın elinde reçeteyle eczane gezdiğini ancak aradığı ilacı bulamadığını kaydetti. Bu durumun  hastalar ve eczacılar arasında anlaşmazlıklara yol açtığını dile getiren Aydın, "İyi bir fiyat dengesi kurulmazsa bu sorunlar katlanarak artacak” diye konuştu.

“BUNUN SORUMLUSU ÜLKEYİ YÖNETENLER”

İlaç fiyat güncellemesi her yılın şubat ayında yapıldığını hatırlatan Erkan Aydın, " Sağlık Bakanlığı acil olarak hiç beklemeden yeni fiyat kararnamesini çıkartması gerekiyor” diye konuştu. Öte yandan Aydın "Eğer ilaçta, gıdada pazarda ürün bulunamıyorsa, fiyat istikrarı yoksa ve bundan bir sıkıntı doğuyorsa bunun sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir." ifadelerini kullandı.