Tıp öğrencileri isyan etti: 3 aylık burs ile sadece steteskop alınabilir

Tıp öğrencileri isyan etti: 3 aylık burs ile sadece steteskop alınabilir
KYK burs ile kredisine yapılan zam, tıp öğrencilerini memnun etmedi. TTB'ye bağlı Tıp Öğrencileri Kolu, zamlanan ücretlerin yeterli olmadığını söyleyerek, açıklanan zammın öğrencilerin 'geçinebilecek' düzeye getirilmesi ve kredilerin bursa çevrilmesi talebinde bulundu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) burs ile kredisi ücretlerine 2022 yılı için zam geldi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, KYK burs ile kredisi 2022'de lisans öğrencilerinde 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine  bin 700 lira, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 lira olarak belirtildi. Ancak  TTB'ye bağlı Tıp Öğrencileri Kolu, zamlanan ücretlerin yeterli olmadığını söyleyerek, sosyal medya üzerinden çağrıda bulundu.

Sözcü'den İilker Kılıçaslan'ın haberine göre, Türkiye'de yaşanan ekonomik şartların her geçen gün ağırlaşması nedeniyle öğrenimlerinin zorlaştığını ifade eden tıp öğrencilerini, zamlanan KYK burs ve kredi ücretlerinden memnun olması. Tıp Öğrencileri Kolu, taleplerini ve sıkıntılarını sosyal medya üzerinden dile getirdi.

"3 aylık burs ile sadece steteskop alınabilir"

TTB'ye bağlı Tıp Öğrencileri Kolu, yaptıkları açıklamada artan zamlardan şikayetçi olurken, TUS dershanelerinin fahiş fiyatları ile karşı karşıyaya kaldıklarını belirttiler. Stetoskobun bile üç aylık bursla alınabildiği belirtilen metinde şu ifadelere yer verildi:

“KYK miktarı 850 lira olarak açıklandı. Tıp eğitimimizde artan zamlar ile çıkartamadığımız notlar, alamadığımız kitaplar ve materyaller, TUS dershanelerinin fahiş fiyatları ile karşı karşıyayız. Bugün bir stetoskopu hiçbir harcama yapmadan 3 aylık bursumuzla ancak alabiliyoruz. Açıklanan bu miktar değil sadece eğitim masraflarımızı karşılamaya, barınma, yemek gibi en temel yaşam giderlerimizi dahi karşılamaktan uzaktır. Bizler ne geleceksizlik kaygısıyla boğuşmak ne ay sonunu getirememekten derslerimize odaklanamamak istemiyoruz. Ekonomik krizin yükünü biz öğrenciler taşımak istemiyoruz!”