770 kişinin mal varlıkları donduruldu: Zekeriya Öz ve Adil Öksüz'de o listede...

770 kişinin mal varlıkları donduruldu: Zekeriya Öz ve Adil Öksüz'de o listede...
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla, Türkiye’de “FETÖ”, PKK, radikal İslamcı gruplar ile sol örgütlerin üyesi oldukları iddia edilen 770 kişinin mal varlıkları donduruldu. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş da listede yer aldı.

Türkiye’de “FETÖ”, PKK, radikal İslamcı gruplar ile sol örgütlerin üyesi oldukları iddia edilen 770 kişinin mal varlıkları donduruldu. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Mal varlıkları dondurulan 454 “FETÖ” üyesi arasında kamuoyunda Ergenekon davasıyla tanınan Zekeriya Öz ve 15 Temmuz darbe girişimini yönettiği ileri sürülen sivil imamlardan Adil Öksüz de yer aldı.

Mal varlıkları dondurulan diğer kişiler arasında Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın yanı sıra, eski Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdulkerim Balcı, gazeteci Cevheri Güven ve gerçek adı Emrullah Uslu olan gazeteci Emre Uslu da yer aldı.

Öte yandan “FETÖ” ile bağlantılı Niagara Vakfının da mal varlıklarının donduruldu bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan kararda, DHKP/C, MKP, MLKP, TKP/ML, DKP/BÖG ve DEV- KAR gibi sol örgütlerin üyesi oldukları ileri sürülen 89 kişinin mal varlıkları donduruldu.