Bilim dünyası şaşkın! En az 66 milyon yaşında

Bilim dünyası şaşkın! En az 66 milyon yaşında
Bilim insanların yaptığı yeni bir keşif deyim yerindeyse dünyayı şaşkına çevirdi. Çin'in güneyinde yapılan kazılarda bulunan fosil mükemmel şekilde korunmuş 66 milyon yıllık bir mucizeyi ortaya çıkardı.

Bilim insanlarının Çin'in güneyindeki Ganzhou şehrinde yaptığı keşif dünyayı şoke etti. En az 66 milyon yıllık olduğu açıklanan mükemmel şekilde korunmuş Dinozor embriyosunun tıpkı 'yumurtadan çıkmak üzere olan bir civciv' gibi göründüğü açıklandı.

DURUŞU KUŞLARA BENZİYOR

Bulunan fosilin Teropod adı verilen bir dinozor türüne ait olduğu belirlendi. Kertenkele kalçalı dinozorlar takımına bağlı, boş kemikleri ve üç parmaklı uzuvları ile karakterize edilen bir tür olan Teropod'lar aynı zamanda modern kuşların da atası.  Çinlilerin 'Bebek Yingliang' olarak adlandırdığı donozor fosili günümüzün kuşlarına, özellikle de tavuklara olan benzerliğiyle şaşkınlık yarattı.

Araştırma ekibinden Fion Waisum Ma, AFP'ye yaptığı açıklamada "Bu, tarihte bulunan en iyi korunmuş dinozor embriyolarından biri" diyerek keşfin öneminin altını çizdi. Ma ve ekip arkadaşları, Bebek Yingliang'ı, başı arkaya atılmış, ayakları iki yanda ve arkaya kıvrılmış halde buldu. Bunun, daha önce dinozorlarda rastlanmayan ve sadece modern kuşlarda görülen bir duruş şekli olduğuna dikkat çekildi.