Gündemi sallamıştı! Dayakçı öğretmen olayında flaş gelişme! Görevine devam edecek mi?"

Gündemi  sallamıştı! Dayakçı öğretmen olayında flaş gelişme! Görevine devam edecek mi?"
Aksaray'da yaşanan skandal olay büyük tepki çekmişti. Öğrencisine tekme tokat dalan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., hakkında iddianame hazırlandığı ortaya çıktı. 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan öğretmenin işine de son verileceği öğrenildi.

Sosyal medyanın gündemine oturan olay hakkında yeni gelişme yaşandı. Aksaray'da bir ortaokulda koridora çıkardığı öğrencisi T.K.'ya  tokat ve yumruk atıp dövüp boğazını sıkan matematik öğretmeni Ali Rıza Y. hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında görevine son verilecek.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen Ali Rıza Y.'yi görevden uzaklaştırıp hakkında idari soruşturma başlatıp, konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirdi. Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ali Rıza Y. de, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE SON VERİLECEK

Ali Rıza Y.'nin ise başlatılan soruşturma kapsamında öğretmenlik görevine son verileceği belirtildi. Daha önce görev yaptığı Sakarya ve İstanbul'da da öğrencilere şiddet uyguladığını öne sürüldü. Ali Rıza Y. hakkındaki idari soruşturmanın hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ''Yaşanan şiddet olayının ardından idari soruşturma başlattık. Hızlı bir şekilde süren soruşturmamız öğretmenlik mesleğini sürdüremeyeceği ve mesleğine son verilip, memuriyetini geri hizmetlerde yapabileceği yönünde ilerliyor. Öğrencimiz ve ailesine de psikolojik rehberlik hizmeti verilmeye başlandı.'' dedi.