Esad'dan flaş Suriyeli hamlesi! Af çıkartıyor

Esad'dan flaş Suriyeli hamlesi! Af çıkartıyor
Suriye resmi haber ajansı SANA, Esad rejiminin yurt dışına kaçan Suriyelilerin ülkeye dönmesi için af çıkartacağını söyledi.

Suriye devlet haber ajansı SANA, Esad rejiminin göç eden Suriyelilerin geri dönüşü için af çıkarmaya hazırlandığını bildirdi.

Ajansın aktardığına göre Yerel Yönetim ve Çevre Bakanı Hüseyin Mahluf göç eden Suriyelilerin geri dönüşünün devlet için bir öncelik olduğunu söyledi.

Geri dönüşler için başta af kararnameleri olmak üzere kolaylıklar sağlanacağını söyleyen Mahruf, durumlarını halletmek isteyenlere izin verilmesi ve uzlaşma dosyasının tamamlanmasını izlemek için de hiçbir çabadan kaçınmayacaklarını belirtti.

Hüseyin Mahluf, Suriye- Rusya koordinasyon bakanlık heyetlerinin göç etmiş kişilerin dönüşü ile alakalı ortak toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’nin Suriye topraklarının bazı yerlerini 'işgal etmeyi' sürdürdüğünü, zenginliğini ve kaynaklarını yağmaladığını ve yerinden olan Suriyelilerin geri dönüşünü önlediğini iddia etti.

YAPTIRIMLARDAN DEM VURDU

Suriye’ye uygulanan yasa dışı yaptırımların geri dönme çalışmalarını önlediğini söyleyen Mahluf'a Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Gennady Cedko'nun da destek verdiği kaydetti.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Dr. Faysal El Mikdad'ın ise “Türk rejimi Suriye’deki terör örgütlerini açıkça desteklemeye devam ediyor ve Haseke’de defalarca bir milyondan fazla vatandaşın içme suyunu kesti” dediği belirtildi.

SURİYE'DE NE OLMUŞTU?

Suriye'de 2011'de Arap Baharı'nın etkisiyle başlayan protesto gösterilerinin Esad rejimi tarafından bastırılmasıyla çıkan iç savaş 10 senede 400 bine yakın Suriyelinin ölmesine sebep oldu.

Savaştan kaçan 5,6 milyon insanın büyük bir bölümü Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e göç etti. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne göre, bu sığınmacıların en az bir milyonunu çocuklar oluşturuyor.