100 milyon TL'lik vurgun: Akrabalarını bile dolandırdılar!

100 milyon TL'lik vurgun: Akrabalarını bile dolandırdılar!
İstanbul'da otomotiv danışmanlık şirketi aracılığı ile 7 ayda yaklaşık 100 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen iki şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 100 milyon liralık vurgunda dolandırdığı kişiler arasında doktor, polis ve akrabaları da olduğu ortaya çıktı.

Son zamanlarda sık sık karşılaştığımız dolandırıcılık haberlerine bir yenisi daha eklendi.  İstanbul'da otomobil almaya çalışırken dolandırıldığını iddia eden mağdurun şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler harekete geçti. 

Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri tarafından yaptılan araştırmada iki şüphelinin "Ucuz Otomobil" adı altında internet sitelerine ilan verdikleri ve bu şekilde mağdurların kendilerine ulaşmalarını sağladıkları öğrenildi. 

Dolandırıcı şüphelilerin, otomobil ticareti yapmak isteyen kişilere ilk önce birkaç araç sağlayarak kâr etmelerini sağladıkları, daha sonra "Elimizde çok uygun 3-4 otomobil var. İsterseniz bunları size satalım" diyerek teklifte bulundukları bilgisi alındı.

İlk başlarda kâr eden mağdurların bu teklifi kabul ettikleri şüphelilere paraları göndermelerine rağmen araçları alamadıkları öğrenildi. Ayrıca mağdurlardan biri yaptığı açıklamada, "Araçları ucuza veriyorlardı. Bir kez aldım. Kâr edince tatlı geldi. Ancak parayı göndermeme rağmen bir türlü araçlar gelmedi." diye konuştu.

AKRABALARINI BİLE DOLANDIRDILAR

Yaptığı araştırmada benzer şekilde dolandırılan 20 mağdura ulaşan polis, mağdurlar arasında doktor, öğretmen hatta polisler olduğunu aktardı.

Konya'dan bir mağdurun filo almak amacıyla şüphelilere tek seferde 20 milyon lira para gönderdiği öğrenildi. Yapılan araştırmada aynı yöntemle dolandırılan akrabalarının da şüphelilerden şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda bir otelde kalan şüpheliler A. G.(43) ile S.C.'yi (39) gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusu da Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapıldı.

Şüphelilerin ifadelerinde borçlarını kabul ettikleri, işlerinin kötü gitmesi nedeniyle mağdurlara araçları teslim edemediklerini söyledikleri öğrenildi ve işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öte yandan polis, şüphelilerin mağdur sayısının artabileceğini belirtti.