İstismar edilen çocuk doğum yaptı: Torununa tecavüz eden erkeğe '30 yıl' hapis

İstismar edilen çocuk doğum yaptı: Torununa tecavüz eden erkeğe '30 yıl' hapis
İstanbul'da, torununa tecavüz eden Durmuş O. isimli erkeğe, 30 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Bahçelievler’de, 16 yaşındaki torununa 8 yaşından beri tecavüz eden ve istismarda bulunan Durmuş O., isimli erkek 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 8 yaşından beri cinsel istismara maruz kaldığı belirlenen 16 yaşındaki D.O.'nun doğan bebeğinin DNA'sı, Durmuş O. ile yüzde 99,99 eşleşti. Öte yandan 73 yaşındaki Durmuş O. hakkında diğer torununa da cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle ayrı bir iddianame düzenlendi.  

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Durmuş O., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemi ile katılırken,  taraf avukatları ile istismara maruz bırakılan çocuğun anne ve babası da hazır bulundu. Mahkeme başkanı duruşmada, dava dosyasına ulaşan Adli Tıp Kurumu raporunda çocuğun olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğuna dair raporu okudu. Duruşmada beyanda bulunan müşteki avukatı, D.O.'nun 8 yaşından beri cinsel istismara maruz bırakıldığını söyleyerek, "DNA raporunda da bebeğin babası olduğu aşikardır. Biz bu durumda en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

30 YIL HAPİS 

Suçlamaları kabul etmeyen Durmuş O. "Bunu mal mülk için yapıyorlar. Bana iftira atıyorlar" şeklinde konuştu. Sanık Durmuş O.'nun savunmasının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Durmuş O. isimli erkeğin 'öz torununa cebir ve tehdit ile zincirleme şekilde cinsel istismar' suçundan 30 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

DİĞER TORUNUNA DA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMUŞ

Durmuş O. hakkında diğer torunu olan 18 yaşındaki K.O.'ya 5 yaşından 11 yaşına kadar cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ayrı bir iddianame düzenlendi 'Çocuğa karşı cinsel istismar' suçundan hazırlanan iddianame kapsamında ifadesi alınmak istenen Durmuş O., bu olayda da susma hakkını kullanmak istediğini söyleyedi ve savunma yapmadı.