Putin Türkiye’yi örnek göstererek uyardı: Sonumuz onlar gibi olabilir

Putin Türkiye’yi örnek göstererek uyardı: Sonumuz onlar gibi olabilir
Her sene basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Putin bugün kameralar karşısına geçti. Putin, "Eğer Rusya Merkez Bankası faiz artırmazsa Türkiye'deki gibi olma riskimiz var" dedi.

Her yıl kamuoyunun karşısına çıkan Rusya Devlet Başkanı Putin bugün de kameralar karşısına geçti ve medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Putin, "Eğer Rusya Merkez Bankası faiz artırmazsa Türkiye'deki gibi olma riskimiz var" dedi.

Basın toplantısı sırasında ülkesinin iç siyaseti, dünya ekonomisi ve uluslararası ilişkiler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rusya lideri Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankası’nın para politikalarına ilişkin bir soru üzerine Türkiye’ye gönderme yaptı. Putin, Rusya Merkez Bankası faiz oranını artırmazsa durumun Türkiye’dekine benzer bir hâl alabileceğini söyledi. 

"MERKEZ BANKASI’NA KARIŞMIYORUM"

Sputnik'in haberine göre Putin, Merkez Bankası’nın nasıl çalışacağına karışmadığını söyleyerek, "Merkez Bankası’nı eleştirilebilir, ancak ben bunu yapmıyorum. İş dünyası ile iletişim halindeyim ve onların ne düşündüğünü de biliyorum. Fakat ben Merkez Bankası’nın çalışmasını olumlu değerlendiriyorum. Nitekim eğer Merkez Bankası para-kredi politikasını katılaştırırsa, o zaman Rusya’daki durum Türkiye’dekine benzer bir hâl alabilir." dedi.

"EKONOMİMİZ İSTİKRARLI"

Rusya'daki ekonomik duruma dair değerlendirmelerde bulunan Putin, koronavirüs pandemisi döneminde yüzde 3 oranında bir düşüş gördüklerini ama ekonominin kısa süre içinde kendini toparlandığını belirterek, 2021 sonunda yüzde 4.5 oranında büyüme beklediklerini ekledi.