Erkek yargı yine iş başında: Bihter’i öldüren erkeğe ikinci kez iyi hal ve tahrik indirimi

Erkek yargı yine iş başında: Bihter’i öldüren erkeğe ikinci kez iyi hal ve tahrik indirimi
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde eşi Bihter Yalçınsoy'u 3 yerinden bıçaklayarak öldüren Rahman Yalçınsoy, yargılandığı davada 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indirimleriyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın istinaf tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandığı yerel mahkemede ikinci kez aynı ceza verildi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi Bihter Yalçınsoy'u öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indirimleriyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan katil Rahman Yalçınsoy'a, kararın istinaf tarafından bozulmasından sonra yeniden yargılandığı yerel mahkemede yine aynı ceza verildi.

Katil erkek Rahman Yalçınsoy, boşanma davalarının olduğu 8 Ekim 2020 tarihinde eşi Bihter Yalçınsoy ile 'konuşmak' üzere Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine gitti. Bihter Yalçınsoy eşinin konuşma teklifini reddedince ikili arasında tartışma çıktı ve Rahman Yalçınsoy, 6 yıllık eşi Bihter'i 3 yerinden bıçakladı.

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Bihter Yalçınsoy, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan Rahman Yalçınsoy ise polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı.

‘ALDATTI, ÜZERİME SALDIRDI’

Rahman Yalçınsoy, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Karşıyaka 2’nci Ağır Mahkemesi’nde yargılanırken ilk ifadesinde, eşinin kendisini aldattığını iddia ederek, konuşmak için yanına gittiğini fakat kadının kendisine saldırınca olayın yaşandığını ve pişman olduğunu söyledi. 

Mahkeme Rahman Yalçınsoy'un suçu tahrik altında işlediğine karar verdi ve, duruşmalardaki 'iyi halini' de dikkate alarak katil erkeği 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Dosya, Bihter Yalçınsoy'un ailesinin itirazı üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi’ne gönderildi. Dosyanın incelemesinin ardından sanığa eksik ceza tayini yapıldığı gerekçesiyle kararı bozup, dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

DAVA İKİNCİ KEZ GÖRÜLDÜ

Dava, Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görüldü. Tutuklu sanık Rahman Yalçınsoy duruşmaya, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Taraflar, önceki yargılamalardaki beyanlarını tekrar ederken, Bihter’in avukatı sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Kararını açıklayan mahkeme, ilk kararın aynısına hükmetti ve Yalçınsoy’u yine 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

‘BİR YAŞAMIN BEDELİ 15 YIL MI?’

Ödürülen Bihter Yalçınsoy’un annesi Gülay Yılmaz, “Çektiğim acının bedeli 15 yıl olamaz. Bir yaşamın bedeli 15 yıla mı eşdeğer? Ailecek psikolojimiz altüst oldu. Bunun bedelini kim ödeyecek? " dedi. Acılı anne, "O adam kızımı öldürdü, geride kalanları da ölmekten beter etti. Ömrümün sonuna kadar bu olayın peşini bırakmayacağım. ‘Olan oldu’ diyerek, susup oturmayacağım. Tek istediğim adalet” diye konuştu.