Fiyat dalgalanması kokoreçi de vurdu! Fiyatlar cep yakıyor

Fiyat dalgalanması kokoreçi de vurdu! Fiyatlar cep yakıyor
Fiyatlardaki dalgalanma nedeniyle hayvan kesiminin azalması kokoreççileri de vurdu. Yarım ekmek kokoreç fiyatları 35 liraya kadar çıktı.

Hayvan kesiminin düşmesine bağlı olarak piyasada meydana gelen sakatat azlığı, kokoreç fiyatlarını her geçen gün yükseltirken, bu durum tüketiciyi de, esnafı da endişelendiriyor.

Maliyetlerinin yükselmesi kuzu kesimlerinin azalmasına neden olurken, kokorecin malzeme teminini güçleştirdi. Bu zorluk, piyasada yükselen talebin karşılanmamasından sebeple maliyetleri daha da artırdı.

Restoranlarda kullanılan peçete, poşet, baharat, ekmek gibi ürünlerdeki problemler da buna ilave edilince kokoreççiler çıkmaza girdi. Fiyatlardaki artışın halka yansımasını önleyemediğini ifade eden kokoreççi esnafı, çıkar yol bulmakta zorluk yaşadığını söyledi.

Eskişehir'de babadan kalma kokoreç işletmesinde 34 senedir hizmet sunan Semih Yüreklier, “Bundan bir ay önce hayvan eti kilogram fiyatı 35-40 lirayken şuanda 60-70 lira civarlarına kadar yükseldi. Böyle olunca ister istemez insanlar hayvanlarını meydana çıkartmıyor. İlerleyen günlerde zam geleceğini düşündükleri için zarar etmek istemiyorlar” ifadesini kullandı.

“Hayvan kesiminin azalması da ister istemez kokoreç piyasasını etkiliyor” diyen Yüreklier, “Yarım ekmek kokoreç bende 25 lira, fakat piyasada 30-35 liraya satan yerler var. İnsanlar ayakta kalmak için mücadele veriyorlar. Kokoreç sektörüne de büyük bir darbe vurulmak üzere” dedi.