Çarpıcı iddia: Nebati'den Berat Albayrak'ın evine 4 saatlik ziyaret; 'Dolar düşmeden bir gece önce...'

Çarpıcı iddia: Nebati'den Berat Albayrak'ın evine 4 saatlik ziyaret; 'Dolar düşmeden bir gece önce...'
Korkusuz yazarı gazeteci Can Ataklı, Bakan Nebati'nin, doların 18 seviyesinden sert bir düşüşle 11,09'a kadar gerilediği 20 Aralık gününden bir gün önce eski Bakan Berat Albayrak'ı ziyaret ettiğini yazdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçen yıl görevinden istifa ederek ortalıktan kaybolmuştu. Ortada olmadığı 1 senede sayılı kez görüntülenen Albayrak,  bu görüntülerin birinde şu anki Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile sohbet ediyordu.

İkili arasındaki samimi ilişkinin kamuoyuna yansıması basına yansıyan bu fotoğrafla oldu. Bugün ise gazeteci Can Ataklı tarafından, ikiliyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Korkusuz yazarı Can Ataklı, Bakan Nureddin Nebati'nin dolar düşmeden bir gece önce Berat Albayrak'ı evinde ziyaret ettiğini aktardı. Dolar pazartesi günü çok sert bir düşüş yaşamıştı.

BAKAN NEBATİ KIŞ BAHÇESİNDE 4 SAAT NE YAPTI?

Gazeteci Ataklı, "Tarih 19 Aralık Pazar. Eski Maliye Bakanı damat Berat Albayrak’ın oturduğu sitenin kapıları açılıyor, içeri yoğun koruma araçları eşliğinde siyah bir araç giriyor. İçindeki kişi yeni Maliye Bakanı Nureddin Nebati." diye başladığı haberini, "Yeni bakan, doğru eski bakanın evine gidiyor, evin yanındaki kış bahçesine geçiyorlar ve tam 4 saat burada kalıyorlar. İçeri yemek ve içecek servisi yapanlar dışında hiç kimse girmiyor. Nebati 4 saatlik ziyareti bitirdikten sonra ertesi gün sabah uçağı ile Ankara’ya dönüyor" diye sürdürdü.

"ŞU TESADÜFE BAKIN"

Ataklı, "Şu tesadüfe bakın. Doların çakılmasından bir gün önce “Damat Berat Albayrak’ın adamı” denilen Maliye Bakanı, böyle bir ziyaret yapıyor. Hem de dört saat boyunca. Şimdi gel de o gece sıradan vatandaşların bir milyar dolar bozdurmaları sonunda, doların çakıldığına inan." diye yazdı.