Bitcoin nedir?

Bitcoin nedir?
Merhaba değerli okuyucularımız ve çok kıymetli sevgili takipçilerimiz, son yıllarda oldukça popüler ve çok merak edilen bir konu olan sanal para birimi bitcoin konusunu ele alacağız ve size bu konuda detaylıca bilgiler sunmaya sizi bu konuda aydınlatmaya çalışacağız.

Bitcoin nedir ne işe yarar dediğinizi duyar gibiyim. Bu konuya vakıf olmayan pek çok insan sadece haberlerde adını duyduğu bu sanal para birimi hakkında maalesef oldukça az bir bilgiye sahip durumdadır.

Bitcoin ilk olarak 2009 yılında Satoshi Nakamoto isimli insan tarafından çıkarılmış ve hayata geçirilmiş sanal para biriminin adıdır.

İlk çıkışındaki temel felsefe herhangi bir merkez bankasına veya ülkeye bağlı olmayan sadece internet üzerinden alınan satılan ve kullanılan bir sanal para olması ilkesi hedef alınmıştır.

Satoshi Nakamoto bitcoin sanal para birimini ilk etapta deneysel olarak piyasaya sunmuş ve daha sonra milyonlarca insan tarafından büyük rağbet görerek şimdiki haline gelmiştir.

Gelecekte pek çok ülkenin kendi para birimi yerine Bitcoin kullanacağı beklenmekte olup şimiden bir kaç ülke bunu uygulamaya başlamıştır.

Bitcoin trilyonlarca karmaşık şifre ile korunan bir sanal para olup asla kötü niyetli insanlar tarafından hacklenmesi mümkün olmayan bir yapıya sahiptir diyebiliriz.

2009 yılından bu yana değei binlerce kat artmış ve halende artmaya devam eden bir sanal para birimidir.