Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a jet yanıt: " O zaman sandığı koyar, oyu alır ve döner der ki..."

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a jet yanıt: " O zaman sandığı koyar, oyu alır ve döner der ki..."
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimle ilgili söylemlerine cevap verdi. Erken seçim çağrısını bir kez daha yineleyen Kılıçdaroğlu keskin konuştu: "Sağlıklı işleyen bir demokraside halkın hakemliğine başvurursunuz. Kendisine güveniyorsa ki o söylediğine göre kendisine güveniyor. O zaman sandığı koyar, oyu alır ve döner der ki 'Bak bay Kemal ben sana demedim mi? Tekrar kazanacağım diye. Sandığı koydum ve sen de sesini kes'

Adana'da katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için erken seçim istediklerini dile getirdi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Erken seçim yok" yönündeki sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, gecikilen her gününün topluma, insana, gençlere, kadınlara, ailelere maliyetinin arttığını savundu.

"İNSANLAR PERİŞAN VAZİYETTE"

Kıılçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Pahalılık var, zam var, zulüm var, insanlar perişan vaziyette. Böyle bir durumda ne yapılır? Sağlıklı işleyen bir demokraside halkın hakemliğine başvurursunuz. Kendisine güveniyorsa ki o söylediğine göre kendisine güveniyor. O zaman sandığı koyar, oyu alır ve döner der ki 'Bak bay Kemal ben sana demedim mi? Tekrar kazanacağım diye. Sandığı koydum ve sen de sesini kes'.

"HALKIN ÇOK SORUNU VAR"

Halkın sesini ve sorunlarını dillendirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu: " Halkın sorunu var, dertleri var, perişan vaziyette, kara kış geldi, elektrik faturasını, doğal gaz faturasını ödeyemeyen, eğitim masraflarını karşılayamayan var. Dolayısıyla böyle bir tablo var. Biz kendisine iyilik yapıyoruz aslında. Erken seçim kararı alır veya almazlar, kendileri bilirler. Almazlarsa bu bizim lehimize, almazlarsa bu perişanlık devam edecek. Millet daha fazla görecek perişanlığı" diye sözlerine ekledi.