İmamoğlu'ndan hükümete ilginç çıkış: "Ekonomimiz iyi olsun ellerim çatlayana kadar alkışlarım"

İmamoğlu'ndan hükümete ilginç çıkış: "Ekonomimiz iyi olsun ellerim çatlayana kadar alkışlarım"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla netleşen ekonomi politikası hakkında bir yorumda Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu , “Tabii ki ekonomimiz iyi olsun, ekonomimiz iyi olsun ellerim çatlayana kadar iktidarı alkışlamazsam namerdim. Türk liramızın böyle alabora olması, kıymetsizleşmesi 84 milyon insanımızın hiçbirini mutlu etmez” sözleriyle damga vurdu.


İstanbul Güngören'de "Dönüşüm Zamanı" kapsamında Doğakent sitesi için düzenlenen temel atma töreninde konuştu. 

"17'YE ÇIKTIĞINA MI ÜZÜLELİM 13'E İNDİĞİNE Mİ SEVİNELİM?"

Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren İBB Başkanı İmamoğlu; sözlerine şöyle açıklık getirdi: "KİPTAŞ Genel Müdürümüz daha demin ifade etti 'Demirdeki artış yüzde 162 oldu' diye. İnşaat sektöründeki ürünlerin yüzde 80'i ithal ürünler. Bazen diyorlar ya inşaat sektörü yerli bir sektör, artsın büyüsün yok kardeşim yüzde 80'i ithal ürünlerden oluşan bir sektördür. Dövize bağlı bir ekonomik sisteminin içerisindeyiz. Dövizin bizi nasıl alabora ettiğini birkaç aydır yaşıyoruz. 17'ye çıktığına mı üzülelim 13'e indiğine mi sevinelim?"

"İKTİDARI ALKIŞLARIM!"

"Böyle bir ekonomi anlayışı olmaz" diyen İmamoğlu devamla şunları dile getirdi: "Tabii ki ekonomimiz iyi olsun, ekonomimiz iyi olsun ellerim çatlayana kadar iktidarı alkışlamazsam namerdim. Çünkü bizim insanımız ekmeğini kazandıkça mutlu olur. Türk Liramızın bu şekilde alabora olması kıymetsizleşmesi 84 milyon insanımızın hiçbirini mutlu etmez. 2023 yılının Mayıs, Haziran aylarında belki de Haziranın 4'ünde benim doğum günümde gelir sizin anahtarlarınızı ben teslim ederim."