Şişirilen fiyatlar düşmeye başladı! İkinci el almak artık mümkün

Şişirilen fiyatlar düşmeye başladı! İkinci el almak artık mümkün
Otomobillerde yaşanan uçuk fiyatlar sonrası vatandaşlar ikinci ele yönelmişti. Neredeyse sıfır araç parası olan ikinci eller de, adeta cep yakıyordu. Vatandaş ise çareyi doların düşmesini beklemekte buldu. 'Dolar ne zaman düşer?' sorusunu merak eden vatandaşa güzel haber geldi. Dövizlerde yaşanan sert düşüş sonrası bir çok araçta indirimin de önü açılmış oldu.

Döviz kurlarında yaşanan büyük düşüşün ardından sıfır otomobil tarafında ortaya çıkan fiyat indirimleri yüzde 40'ı buldu. Bir gün içerisinde 150 bin TL'ye varan indirimle çok sayıda marka fiyat listelerini güncellemeye başlarken gözlerin çevrildiği ikinci el tarafında beklenen indirimin oranı da belli oldu.

FİYAT DÜŞÜŞLERİ YÜZDE 40'I BULDU

Gıdadan akaryakıt ürünlerine giyim kuşamdan elektronik eşyalara kadar geniş bir yelpazede yaşanacak indirim furyasının otomotiv tarafındaki yansıması ise yüzde 40'a kadar çıktı.

BİR GÜNDE 150 BİN TL'LİK İNDİRİM

Sıfır otomobilde Citroen, Opel, Peugeot, Renault, BMW, Suziki, MG, Dacia'da yüzde 10-11 bandında indirimler gerçekleşirken Hyundai ise bu indirimleri i10'da yüzde 40'a kadar çıkararak kurdaki düşüş sonrası bir günde 150 bin TL'lik indirime gitti.